Mariëlle van Alphen lijsttrekker

 

Op een druk bezochte ledenvergadering hebben de leden van BALANS het voorstel van het bestuur en de vertrouwenscommissie overgenomen en zijn de eerste 6 namen bekend gemaakt van de kandidatenlijst waarmee BALANS de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018 in gaat.

De lijst wordt aangevoerd door Mariëlle van Alphen (1974). Zij is 8 jaar raadslid voor BALANS. Mariëlle is trots dat ze de kandidatenlijst voor BALANS aan mag voeren om de mening van BALANS te verkondigen. “De sterke argumenten van onze standpunten, gebaseerd op onze visie over Boxtel, Liempde en Lennisheuvel, zal overeind blijven, mogelijk met een andere nuance over hoe we het voor het voetlicht brengen” zo stelt Mariëlle. Mariëlle is ook blij met de vernieuwing en verjonging in de top van de lijst en de mooie mix van man-vrouw. Een goede balans: 3-3. “Dit is een prima afspiegeling van de maatschappij” aldus Mariëlle.

Op de 2e plaats staat Wim van der Zanden (1970), thans fractievoorzitter en de lijsttrekker voor BALANS in de eerdere gemeenteraadsverkiezingen.

Rianne van Esch staat op de 3e plaats. Zij is sinds 2014 steunfractielid en sinds het overlijden van Willy van Zuijlen raadslid voor BALANS. Rianne heeft een eigen bedrijf; We-Call Zakelijke Telemarketing.

 

Vernieuwing en verjonging

De plaatsen 4, 5 en 6 zijn voor nieuwkomers in de politiek.

Gerlof Roubos (1967) staat op plaats 4. Gerlof heeft een eigen bedrijf, Pragma advies en projecten en is eigenaar van Uitzendbureau AllEqual en Opleiden in Bedrijf (taaltrainingen voor migranten en inburgering). Gerlof is woonachtig in de wijk In Goede Aarde. Gerlof was mede-initiatiefnemer van het VOC (Verenigde Ondernemers Contacten).

Op de 5e plaats staat Kim van de Sande (1992). Kim werkt als intercedent voor Olympia Uitzendbureau in Schijndel. Kim is bestuurssecretaris van BALANS. Kim stond de vorige verkiezingen op plaats 10 en schuift nu op naar de 5e plaats, hetgeen haar ambities richting een raadszetel duidelijk maakt. Kim woont sinds kort in Boxtel-Oost.

Wout de Jong (1994) staat op de 6e plaats. Wout is leraar in het basisonderwijs in Vlijmen en tevens actief in het managementteam, maatschappelijk actief en woonachtig aan de Veldakkerstraat.

De complete kandidatenlijst wordt later vastgesteld en bekend gemaakt.

 

Verkiezingsprogramma

Het verkiezingsprogramma wordt binnenkort afgerond, waarbij een zeer centraal thema is het openbreken van de afspraken met provincie, ministerie en Prorail om een betere oplossing voor Boxtel te bereiken dan slechts een fietstunnel op de plek van de dubbele overweg. Mariëlle van Alphen: ”De gemaakte keuze zorgt in heel Boxtel voor verkeersproblemen die niet ontstaan bij een principiële andere keuze. Boxtel zal opnieuw om de tafel moeten gaan met die partners om betere duurzame toekomstbestendige verkeersoplossingen vast te leggen en om een verkeersinfarct voor Boxtel te voorkomen. Bereikbaarheid, zeker ook voor hulpdiensten, én doorstroming van verkeer dienen gewaarborgd te zijn”.

 

Kandidaat wethouder

De leden hebben er ook voor gekozen om nu geen kandidaatwethouder te benoemen. De leden hebben alle vertrouwen in de komende verkiezingen en geven eerst het woord aan de kiezers. Bij een goede uitslag zal BALANS haar verantwoordelijkheid nemen en graag deelnemen aan de coalitiebesprekingen. Het moge duidelijk zijn dat BALANS meerdere geschikte kandidaten met ambitie voor het wethouderschap heeft. De meest geschikte kandidaat wordt op dat moment naar voren geschoven. De namen zijn bekend bij het bestuur en de kandidatencommissie en worden nog niet openbaar gemaakt: “Het woord is eerst aan de kiezer”.