Betreft: Schriftelijke vragen resultaten cultuurverbinder 

Geacht College,

Op zondag 18 maart 2018 is door Wethouder Lestrade de heer Romijn Conen gepresenteerd als cultuurverbinder in Boxtel.

Zijn aanstelling is voor 12 maanden, waarvan er inmiddels ruim 8 zijn verstreken. BALANS vindt het van belang om te weten wat de resultaten zijn van de cultuurverbinder en heeft daarom de   volgende vragen:

  1.   Kunt u ons een overzicht geven van de uitgevoerde werkzaamheden van de cultuurverbinder vanaf zijn aanstelling tot heden?
  2. Kunt u ons een overzicht geven van de organisaties waar de cultuurverbinder vanaf zijn aanstelling tot heden formeel mee heeft gesproken?
  3. Kunt u ons aangeven welke concrete resultaten de cultuurverbinder tot op heden heeft geboekt?
  4. Kunt u ons aangeven of er periodiek terugkerende activiteiten zijn en welke dat zijn? 
  5. We hebben begrepen dat hij elke week een dagdeel in de bibliotheek aanwezig is? Klopt dat en zo ja, welk dagdeel is dit en wat is het doel van zijn aanwezigheid?
  6. Kunt u ons aangeven waarom de website www.cultuurverbinderboxtel.nl niet gevuld is en het nog steeds een concept is met Latijnse voorbeeldteksten?
  7. Kunt u ons aangeven welke contractuele verplichtingen u bent aangegaan met de cultuurverbinder en welke evaluatiemomenten en beslismomenten zijn overeengekomen?
  8. Kunt u ons aangeven waarom de cultuurverbinder zich nog niet heeft gepresenteerd aan de gemeenteraad? Dit ondanks beloften van uw kant. 

Voor BALANS en vele burgers in Boxtel is de toegevoegde waarde van de cultuurverbinder niet zichtbaar. BALANS ziet het aanstellen van de cultuurverbinder dan ook nog steeds als nutteloos en verspilling van openbare middelen. We hopen uit  uw antwoorden dat het tegendeel waar blijkt te zijn en er geen gemeenschapsgeld verspild is. Is dit wel het geval, dan zullen we aandringen op het beëindigen van de overeenkomst  met de cultuurverbinder en deze zeker niet te verlengen.

47129879 1912550795508174 5220620404275544064 n