Cartoonworkshop van BALANS in DE CROON

Aanstaande zaterdag 15 maart krijgen de prijswinnaars van de cartoonwedstrijd van BALANS hun gewonnen prijs: een cartoonworkshop van de bekende Boxtelse cartoonist en illustrator Marcel Jurriëns.

Uit de vele inzendingen heeft Marcel Jurriëns de 11 beste geselecteerd, geen eenvoudige taak! Gebleken is dat het met de Boxtelse creativiteit zéér goed zit, getuige het hoge niveau van de winnende inzendingen. De actuele politieke onderwerpen kwamen veelvuldig terug in de teksten van de ingeleverde cartoons. Het wel en wee van ons mooie Boxtel leeft dus enorm. Het lijkt er zelfs op dat de BALANS-cartoons, welke in Boxtel veelvuldig zichtbaar zijn, erg aanstekelijk werken op de toch al niet geringe creativiteit van onze burgers. Met een positieve cartoon kun je veel overbrengen met weinig woorden. Een cartoon zegt dús meer dan duizend woorden!

De prijswinnaars worden a.s. zaterdag om 10.45 uur verwelkomd in het winkelpand van winkelpassage De Croon, waar nu ook de cartoons van BALANS opgesteld staan. Ze bespreken met elkaar hun ingezonden cartoons en daarna begint de cartoonworkshop van Marcel Jurriëns. De workshop duurt tot ongeveer 13 uur en voor de lunch wordt gezorgd.

Alle deelnemers krijgen een door Marcel Jurriëns gesigneerd cartoon-getuigschrift mee!

En de dag erna, op zondag 16 maart maakt de inzendster van de allerbeste ‘bekroonde’ cartoon haar rondvlucht boven Boxtel. Eveline van den Besselaar zal tussen 15.00 en 16.00 uur hoog boven Boxtel te zien zijn en ons mooie Boxtel, Lennisheuvel en Liempde samen met twee familieleden in vogelvlucht bekijken.

De prijswinnaars zijn persoonlijk op de hoogte gebracht en zijn erg happy met hun prijzen, hun leeftijd varieert tussen 12 tot 88 jaar. BALANS is op haar beurt blij met de overweldigende deelname van jong tot oud. Dat heeft ons enorm goed gedaan!

De winnaars van de cartoonworkshop zijn:

Fam. vd Besselaar, Purcellstraat.

Fam. Kelders, Luidinahof.

Fam. Gemen(2x), Stationsstraat.

Fam. v Krimpen, Glasvenseweg.

Fam. Kelders, Nergena.

Fam. v Dijk, van Beekstraat.

Fam. Hanique, Vorsenpoel.

Mw. Peters, Achterbergstraat.

Fam. Dors-Kuypers, Molenstraat.

Fam. vd Ven, Mijlstraat

BALANS feliciteert alle winnaars en wenst hen een gezellige en leerzame workshop toe!

BALANS kijkt terug op een zeer creatieve verkiezingscampagne, middels betekenisvolle cartoons, welke bovendien het straat- en winkelbeeld opvrolijken. Cartoons geven positiviteit en humor, en dat is wat Boxtel nodig heeft. BALANSzegtJA: “Trots op ons eigen Boxtel, Liempde en Lennisheuvel!”