Voor ons onbegrijpelijk dat het College dat wil gezien de financiële offers die dit van de gemeente vraagt en gezien het feit dat door de plannen van duurzaamheidsgoeroe Tom Bade, Triple E, basisschool De Hobbendonken ondergesneeuwd wordt en ook omdat er een veel beter lokaal initiatief is, een pannenkoekenrestaurant in de Van Coothhoeve.

De integrale ontwikkeling op het terrein van De Kleine Aarde dient volgens BALANS te bestaan uit een brede school voor De Hobbendonken met een veilige bereikbaarheid, het pannenkoekenrestaurant in de Van Coothhoeve en op de rest van het terrein hele goedkope (energiezuinige/-nul)woningen en evt. een gezondheidscentrum met bijvoorbeeld een huisarts en een fysiotherapeut. De woningbouw zou baanbrekend zijn, omdat de grondwaarde onder de woningen heel laag kan zijn waardoor er in Boxtel echte goedkope woningen beschikbaar komen.

Tom Bade was niet gelukkig dat zijn speeltje maar door 2 partijen toegejuicht werd en verliet boos de vergadering met de kreet “ik ben er klaar mee”. Voor Boxtel een zegen als hij die woorden ook in de praktijk brengt en volop kansen voor echte goede integrale plannen. Maar wij vrezen dat hij deze voor hem zo gunstige deal met extra cadeautjes van het College, niet zo vlug los zal laten, want waar vindt hij een nieuwe Sinterklaas die zo gul is als de gemeente Boxtel???

 

Contactpersoon Wim van der Zanden