Foto: Albert Stolwijk/Brabants Centrum
Artikel: https://www.brabantscentrum.nl/nieuws/algemeen/30394/fons-naterop-waarnemer-in-kapelle-z-

BALANS benoemt FONS NATEROP tot informateur

Boxtel, 24 november 2020

 

Tijdens de vaststelling van de definitieve verkiezingsuitslag heeft BALANS 7 zetels toebedeeld gekregen. Als grootste partij nam BALANS het initiatief om alle partijen uit te nodigen voor een openbare bijeenkomst om de verkiezingsuitslag te duiden. De bijeenkomst heeft gisteren in open sfeer plaatsgevonden. De gedeelde informatie van alle partijen hebben wij tot ons genomen en besproken binnen de partij en tevens met de door ons beoogde informateur.

BALANS is namelijk van mening dat gezien de bestuurlijke complexiteit een informateur Boxtel het beste kan adviseren om te komen tot coalitie. Een informateur die bereid is om het afgegeven signaal van onze inwoners maximaal te verwerken in de bestuursperiode tot en met 2026. Het mag voor zich spreken dat, gezien de verkiezingsuitslag, BALANS deel wil uitmaken van de nieuwe stabiele coalitie, welke recht doet aan het afgegeven signaal van de kiezers.

BALANS heeft de heer Fons Naterop gevraagd als informateur en Fons Naterop is bereid om deze taak op zich te nemen. Fons Naterop was van 1989-1993 gemeentesecretaris in Lith. In 1993 werd hij gemeentesecretaris in de gemeente Geldermalsen om in 1999 zijn carrière voort te zetten als gemeentesecretaris van de gemeente Halderberge. Tegelijkertijd was hij van 2005 tot 2008 directielid van de Veiligheidsregio Midden- en West Brabant.

In mei 2008 werd Fons Naterop door de gemeenteraad van Aalburg voorgedragen als burgemeester. Hij bleef in deze functie tot de fusering van de gemeente Aalburg tot de nieuwe gemeente Altena per 1 januari 2019.

Vanaf 28 november 2018 was Fons de waarnemend burgemeester van Boxtel. En thans is Fons waarnemend burgemeester van Kapelle. Kortom een bestuurlijk zwaargewicht met veel kennis en ervaring in het openbaar bestuur en Fons is tevens bekend met de bestuurlijke verhouding in onze gemeente. BALANS is vereerd dat Fons Naterop Boxtel zijn helpende hand biedt en heeft er alle vertrouwen in dat hij Boxtel goed kan helpen om een stabiele coalitie te vormen.

Namens de heer Fons Naterop zijn alle partijen uitgenodigd voor een eerste gesprek om te verkennen welke partijen in principe bereid zijn om samen tot een stabiele coalitievorming te komen. De gesprekken vinden plaats op woensdag 25 november en donderdag 26 november 2020.