BALANS STELT GEZONDHEID VOOROP EN STAAKT ALLE FYSIEKE ACTIVITEITEN

Naar aanleiding van de aangescherpte Corona maatregelen heeft BALANS besloten om alle fysieke activiteiten te staken. Omdat samenscholing nog slechts met 2 personen toegestaan is, neemt BALANS het besluit om niet op straat campagne te voeren. De herkenbare BALANS-trein zal dit jaar dus ook niet op straat verschijnen.

“We vinden de gezondheid van de mensen in Boxtel, Esch, Lennisheuvel en Liempde het allerbelangrijkste en moeten verspreiding van Corona voorkomen”, aldus fractieleider Mariëlle van Alphen. “Het is in onze ogen onverantwoord om in deze tijd bewust fysiek met mensen in contact te komen, met als doel om mensen op je partij te laten stemmen. De gezondheid van onze inwoners gaat ons boven alles”.

Het gaat vooral om wat je de afgelopen jaren als politieke partij hebt gedaan om met inwoners in contact te blijven, dat is de kracht van BALANS. Door bijvoorbeeld de maandelijkse spreekuren heeft BALANS veel informatie van inwoners ontvangen waar ook daadwerkelijk iets mee is gedaan.

“Tijdens de verkiezingen zijn alle partijen in de laatste weken altijd zeer actief, maar het belangrijkste is wat je als partij de afgelopen jaren gedaan hebt, op basis daarvan stemmen mensen”, zo is de mening van Mariëlle. Mariëlle is er ook van overtuigd dat de inwoners van Boxtel echt wel weten dat het roer om moet.

BALANS is uiteraard altijd bereikbaar via e-mail, facebook en andere Social Media. En natuurlijk zijn de raadsleden telefonisch en per mail bereikbaar voor vragen.

BALANS is tevens van mening dat alle fysieke bijeenkomsten van de gemeenteraad uitgesteld moeten worden. Binnen de raadszaal kunnen mensen elkaar ook besmetten en bovendien heeft het kabinet opgeroepen om alleen bij elkaar te komen als het strikt noodzakelijk is. “Er zijn geen spoedeisende onderwerpen met fatale termijnen, dus als we de raadsvergaderingen uitstellen tot het moment dat bijeenkomsten wel weer verantwoord gehouden kunnen worden, is dat geen probleem. Burgers kunnen bovendien op dit moment ook geen actieve invulling geven aan burgerparticipatie die vooraf hoort te gaan aan raadsbesluiten”, geeft Mariëlle aan.

BALANS doet de oproep aan alle inwoners van Boxtel, Esch, Lennisheuvel en Liempde: Let op elkaar, blijf gezond en blijf zoveel mogelijk thuis, maar maak wel gebruik van je stemrecht en ga op 18 november stemmen op BALANS!