Op 27 oktober 2020 waren in de raadsvergadering de zogenaamde Algemene Beschouwingen. Doel van deze Algemene Beschouwingen is dat aan de hand van de begroting voor de komende jaren, politieke partijen hun mening geven over het voorgenomen beleid.

BALANS heeft de nadruk gelegd op het maken van keuzes, het geld van de gemeente Boxtel is bijna op en dat betekent volgens BALANS dat alle hobbyprojecten die geld kosten gestopt moeten worden, dat er geen nieuwe financiële verplichtingen meer aangegaan moeten worden én dat bestaande afspraken tegen het licht gehouden moeten worden.

BALANS vindt de begroting van 2021 gebaseerd op drijfzand, er zijn allerlei boterzachte aannames gedaan die zullen leiden tot een nog slechtere financiële positie van de gemeente Boxtel. De bezuinigingen op het Sociaal Domein zijn volgens BALANS een verkeerde keuze. Bezuinigen op hobbyprojecten en niet op het Sociaal Domein!

De volledige bijdrage van Mariëlle van Alphen is hieronder de downloaden.

2020-10-27 BALANS Algemene Beschouwingen 2021 en Tweede Burap 2020